Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ:

150 ml ελαιόλαδο

200 ml σπορέλαιο

6 αυγά

300 γρ. γιαούρτι

4 πορτοκάλια ξύσμα

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανίλια σκόνη

1&1/4 φακελάκι μπέικιν παούντερ

1/3 κ γλ σόδα

200 ml χυμό από τα 4 πορτοκάλια

άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ξύσμα, το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε σβήσει την σόδα. Χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά με μια μαρίζ. προσθέτουμε τα υγρά μέρη της συνταγής αμέσως μόλις είναι έτοιμα.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας το μοιράζουμε σε δύο μακρόστενες φόρμες τις οποίες έχουμε αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με αλεύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 50 λεπτά ή σύμφωνα με τον φούρνο σας. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμο.

Αφήνουμε το κέικ μέσα στην φόρμα του 5-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σκεπάζουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι ή σκεπάζουμε με μια σως σοκολάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...