1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκια (4-6 τεμάχια)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 κουταλάκια της σούπας φρέσκος δυόσμος (ή άνηθος)
3 αυγά
3/4 του φλιτζανιού σόδα (αναψυκτικό ή 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη)
250 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι, πιπέρι
2 φλ κεφαλοτύρι τριμμένο ή τυρί φέτα (προαιρετικά)
μπούκοβο (προαιρετικά αν το προσφέρουμε για μεζέ μπύρας ή κρασιού)
Λάδι (σπορέλαιο) για το τηγάνισμα.