Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

1. ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκια (4-6 τεμάχια) 
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 κουταλάκια της σούπας φρέσκος δυόσμος (ή άνηθος)
3 αυγά
3/4 του φλιτζανιού σόδα (αναψυκτικό ή 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη)
250 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι, πιπέρι 
2 φλ κεφαλοτύρι τριμμένο ή τυρί φέτα (προαιρετικά)
μπούκοβο (προαιρετικά αν το προσφέρουμε για μεζέ μπύρας ή κρασιού)
                                                                          Λάδι (σπορέλαιο) για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σε μια λεκανίτσα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το ένα κρεμμύδι... Το άλλο κρεμμύδι το τρίβουμε σε τρίφτη. 
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στη λεκανίτσα.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την λεκανίτσα κι αφήνουμε για λίγο το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί (15 λεπτά είναι αρκετά)
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν η θερμοκρασία του είναι κατάλληλη με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. 
Τηγανίζουμε περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά... Καλό είναι να τους γυρνάμε στο 1 λεπτό και να τους τρυπάμε μ΄ένα πιρούνι...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...