Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

2. ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ.

ΥΛΙΚΑ:

3 φλιτσάνια του τσαγιού τραχανά σταρένιο
5 φλιτσάνια του τσαγιού νερό
1 φλιτσάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ
3 αυγά
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι
τριμμένη φρυγανιά για το ταψί σας
Τυρί φέτα 400 γρ περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα με το αλάτι και το βούτυρο. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τον τραχανά με προσοχή να μην σβολιάσει...
Βράζουμε τον τραχανά περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε τον τραχανά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά που τα έχουμε "χτυπήσει" μαζί...
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά
Αδειάζουμε μέσα τον μείγμα του τραχανά και πασπαλίζουμε πάλι με τριμμένη φρυγανιά... και λίγα κομματάκια βουτύρου....
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου ή όσο χρειάζεται να πάρει το χρυσόξανθο χρώμα της...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΖΗΔΡΑ

Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε άνηθο ή μαϊντανό ή Δυόσμο.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε φρέσκο κρεμμύδι ή πράσο ή σπανάκι ελαφριά σοταρισμένα (να μαραθεί)
Νομίζω ότι νόστιμη θα ήταν και με πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ή ακόμα και με κολοκυθάκια... πάλι ελαφριά μαραμένα και περασμένα στον ρεντέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...