Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

600 - 700 γρ Κολοκυθάκια (Το εσωτερικό από το άδειασμα των κολοκυθιών όταν τα κάνουμε γεμιστά)

3 κ σ. Δυόσμος

1/2 κ σ. ρίγανη

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

6 αυγά

250 ml σπορέλαιο


200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 & 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

αλάτι

250 γρ φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη ντομάτας και τα βάζουμε σε στραγγιστήρι με λίγο αλάτι να μαραθούν

Προσθέτουμε τον δυόσμο, την ρίγανη, το μοσχοκάρυδο

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το σπορέλαιο και το γιαούρτι

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη φέτα σε χοντρά τρίμματα

Στη λεκάνη με το αλεύρι μας προσθέτουμε το μίγμα με τα κολοκυθάκια και τα μυρωδικά κι ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες βουτυρωμένες κι αλευρωμένες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και ένα τέταρτο (σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά την μία ώρα) ή σύμφωνα με τον δικό σας φούρνο. Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΖΗΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...