Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

Σαβαγιάρ ή φρυγανιές
2 ποτήρια νερό
4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
σιρόπι από γλυκό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Κρέμα στιγμής για Μιλφέιγ ή πατισιερί
Όσο γάλα αναφέρεται στη συσκευασία (περίπου 600 ml) για το χτύπημα

2 φακελάκια γκαρνί
400 ml γάλα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντυγί 500 γρ.
300 γρ τυρί Φιλαδέλφεια ή τύπου Φιλαδέλφεια
Κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρώνουμε τα σαβαγιάρ ή τις φρυγανιές σ΄ένα ταψί (περίπου τα 2/3 από το ταψί του φούρνου) και τα ραντίζουμε με το μείγμα που έχουμε κάνει αναμειγνύωντας το νερό με το λικέρ και το σιρόπι.

Χτυπάμε περίπου 5 λεπτά την κρέμα Μιλφέιγ με το γάλα (περίπου 600 ml) και το στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ ή τις φρυγανιές.

Χτυπάμε την κρέμα γκαρνί με το υπόλοιπο γάλα (περίπου 400 ml) για 5 λεπτά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και την φυτική σαντιγί και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Στρώνουμε το μείγμα πάνω από την άλλη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο το οποίο κοσκινίζουμε πάνω από το γλυκό στο σουρωτήρι μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΖΗΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...