Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 πακ. φύλλα κρούστας
500 γρ. διάφορα τυριά (Φέτα, ανθότυρο, edam. κλπ)
400 ml. Γάλα
4 Αβγά
1 κουτί 200 ml κρέμα γάλακτος
Σόδα μαγειρική στη μύτη από ένα κουταλάκι γλυκού
Αλάτι πολύ λίγο
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο ή λιωμένο Βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα τυριά σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε το μαυροπίπερο

Σε κάθε μισό φύλλο κι αφού το ραντίσουμε με ελαιόλαδο απλώνουμε - σκορπίζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών.

Σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο και ραντίζουμε πάλι ελαιόλαδο. 

Σουρώνουμε... σαν πατσαβούρα, το φύλλο και το τοποθετούμε στο καλά βουτυρωμένο ταψί μας από την στενή του μεριά.

Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα μας. Αν περισσέψει από το μείγμα τυριών το σκορπίζουμε από πάνω. το ίδιο και το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπάμε τα αυγά σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνουμε τα φύλλα μας έτσι ώστε το μείγμα να πάει παντού.

Ανάβουμε το φούρνο για 10 λεπτά, όσο δηλαδή ξεκουράζεται η πίτα μας.

Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ή όσο ο δικός σας φούρνος χρειάζεται προκειμένου να έχουμε μια ροδοκοκκινισμένη και καλά ψημένη πίτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΖΗΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...