Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλού φακές
1 κρεμμύδι μέτριο προς μεγάλο
μερικά καρότα
130 γρ ντοματοπελτές΄( ή ντομάτα ψιλοκομμένη και 50 γρ ντοματοπολτέ)
5 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο ή την ανάλογη ποσότητα σκόνης σκόρδου ή δύο κυβάκια
Ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σ΄ένα μπολ με μπόλικο νερό τις φακές και της αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε να μαραθεί το κρεμμύδι. Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τις φακές και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τις σοτάρουμε 3 λεπτά με τα άλλα υλικά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας 6 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, και τη δάφνη.
Μαγειρεύουμε το φαγητό σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό κάθε που βλέπουμε ότι "τελειώνει" αυτό που έχει.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και την ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Προσθέτουμε νερό όσο κι όποτε χρειάζεται για να έχουμε μια πυκνότητα στην σούπα μας που να μας ικανοποιεί.
Σερβίρεται με ελιές και ξύδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΖΗΔΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...