Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΨΩΜΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.

ΥΛΙΚΑ:

6 κούπες αλεύρι (τρεις κίτρινο και τρεις για ολες τις χρήσεις)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας (δύο φακελάκια) Μπέγκιν πάουντερ
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
200 γρ βούτυρο τύπου Βιτάμ
350 ml γάλα
400 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο και ανάμικτο. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το μπέγκιν και το αλάτι κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με το αλάτι να "πάει" παντού.

Ζυμώνουμε με το γάλα και το νερό. 

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη κι ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και τα χέρια μας την ανοίγουμε σε φύλλο περίπου 2 εκατοστών και μ΄ένα ποτήρι παίρνουμε στρόγγυλα κομμάτια της τα οποία αραδιάζουμε σ΄ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά.



















Για μπισκότα ...και καλά τα ξεκινησα.....και ψωμάκια μου βγήκαν....για αυτό πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να προσέχουμε με ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο....χιχιχιχι! Σε καλό μας βγήκε πάντως και πολύ καλό μάλιστα!






Σε ένα από τα γνωστά ιντερνετικά σουλάτσα μου είχα πέσει σε μία συνταγή για...μπισκότα....και την είχα κρατήσει (All recipes η πηγή). Σήμερα που τα κοίταζα, έπεσα πάνω της πάλι οπότε βουρ για την κουζίνα να τη φτιάξουμε τη συνταγούλα, στο μυαλό μου είχα αλμυρά μπισκότα περίπου.




Τα υλικά είναι γελοία και ο χρόνος παρασκευής επίσης! Σηκωθείτε λοιπόν και κάντε τα να διαπιστώσετε αυτά που σας λέω!























Υλικά (γύρω στα 18 μικρά ψωμάκια)






*Τα ξανάκανα και τριπλασίασα την ποσότητα για να φτουρίσουν, εδώ σας δίνω την μία παρτίδα.






250 γρ. (2 φλ.) αλεύρι γ.ο.χ.


1 κ. σ. ζάχαρη


1 κ. σ. baking powder


1 κ. γλ. αλάτι


75 γρ. (1/3 φλ.) μαργαρίνη σε θερμ. δωματίου


240 ml (1 φλ.) γάλα














Εκτέλεση






Ανακατεύω σε ένα μπωλ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder και προσθέτω τη μαργαρίνη δουλεύοντας την να γίνει τριφτή η ζύμη μου. Μετά προσθέτω το γάλα και το ενσωματώνω στη ζύμη.






Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλευράκι για να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μου.






Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνω το ζυμάρι μου και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 2 εκατοστών.






Κόβω δίσκους με ένα νεροπότηρο και τους αραδιάζω σε ένα ταψί. Αν θέλω πατάω λίγο στο κέντρο και κάνω μία δαχτυλιά.






Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα.




























*Λογικά του πάνε μυρωδικούλια, ίσως τριμμένο τυράκι (λίγο, όχι πολύ) και εννοείται ότι τα πλάθουμε όπως θέλουμε. Νομίζω ότι είναι ωραίο ζυμαράκι και για σάντουιτς των παιδιών για το σχολείο, οπότε πλάθουμε ψωμάκια μακρόστενα.





Στην πρώτη φωτογραφία τα έφτιαξε η Βάσω και τα έκανε πιο χοντρά, στα 3 εκατοστά περίπου οπότε της βγήκαν πιο ωραία, γίνονται βέβαια λιγότερα αλλά είναι πιο όμορφα.






Ακόμα δεν τα βάλατε μπροστά?






Του πανευκόλου όμως, ε? χχααχχααχαχ!






Καλό απόγευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...