Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ:

650 γραμ παραδοσιακό φύλλο Κανάκη

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο

250 γραμ κιμά χοιρινό

2 μέτρια κρεμμύδια

300 γραμ ντομάτες

Μαϊντανό


Μαυροπίπερο, αλάτι, γλυκό κόκκινο πιπέρι, κουρκουμά

1 κούπα σπορέλαιο

3 μεγάλα πράσα.

3 αυγά

4 κουταλιές σούπας τραχανά σταρένιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την ντομάτα. Αμέσως μετά βάζουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το μαυροπίπερο, το αλάτι, τον κουρκουμά, το κόκκινο γλυκό πιπέρι και νερό. Βράζουμε τον κιμά για 1 ώρα.... ή όπως στο παστίτσιο.

Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σοτάρουμε με ελάχιστο νερό και λίγο λάδι και το προσθέτουμε στον κιμά μας αφού τελειώσουμε το μαγείρεμά του.

Προσθέτουμε τα αβγά και τον τραχανά και ανακατεύουμε

Στο αλειμμένο με λάδι ταψί της κουζίνας απλώνω τα τέσσερα φύλλα αφού τα αλείβω καλά με το σπορέλαιο ελαφριά σουρωμένα (χρειάζεται αρκετό λάδι για να ψηθούν τα φύλλα και να μην είναι σαν χαρτί)

Χωρίζω την ζύμη στα τρία και βάζω το 1/3 "βρεχτά" πάνω στο τέταρτο φύλλο αφού το "λαδώνω"

Βάζω το πέμπτο και το έκτο φύλλο και κάνω τα ίδια..... Από 1/3 γέμισης "βρεχτά"

Βάζω άλλα τρία φύλλα τα οποία "λαδώνω επίσης.

Με κοφτερό μαχαίρι χαράσσω την πίτα σε κομμάτια που επιθυμώ τρίγωνα ή τετράγωνα μικρά ή μεγάλα.... (μικρά μου βγαίνουν 48 κομμάτια, μεγάλα 12, τρίγωνα 24)

Βρέχω με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας μου και ψήνω για μία ώρα στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς ή ανάλογα με τον φούρνο σας

Σερβίρω ζεστή (όχι καυτή) ή και σε θερμοκρασία δωματίου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!.
ΖΗΔΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...