ΥΛΙΚΑ:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 μλ σπορέλαιο
250 μλ γάλα
4 - 5 αυγά ανάλογα με το μέγεθος
440 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
20 γρ μπέικιν (δεν χρειάζεται αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
3/4 κούπας καρύδια τριμμένα στο μούλτι
200 γρ σταφίδες
άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε νερό
Τρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια
Ετοιμάζουμε την φόρμα (την αλείφουμε με βούτυρο βιτάμ και κατόπιν επικαλύπτουμε με αλεύρι)
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου ν΄ασπρίσουν (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις καλά στραγγισμένες σταφίδες κι ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τα υγρά με το αλεύρι μας κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά, ν΄απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Αδειάζουμε το υγρό ζυμάρι μας μέσα σε μια φόρμα που έχουμε ετοιμάσει από πριν.
Ψήνουμε το κέικ για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς ή όσο χρειαστεί σύμφωνα με τον φούρνο μας. (κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, τρυπάμε το κέικ και πρέπει να βγει στεγνή)
Αφήνουμε το κέικ 5 λεπτά μέσα στη φόρμα του να ξεκουραστεί και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΖΗΔΡΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 μλ σπορέλαιο
250 μλ γάλα
4 - 5 αυγά ανάλογα με το μέγεθος
440 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
20 γρ μπέικιν (δεν χρειάζεται αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
3/4 κούπας καρύδια τριμμένα στο μούλτι
200 γρ σταφίδες
άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε νερό
Τρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια
Ετοιμάζουμε την φόρμα (την αλείφουμε με βούτυρο βιτάμ και κατόπιν επικαλύπτουμε με αλεύρι)
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου ν΄ασπρίσουν (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις καλά στραγγισμένες σταφίδες κι ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τα υγρά με το αλεύρι μας κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά, ν΄απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Αδειάζουμε το υγρό ζυμάρι μας μέσα σε μια φόρμα που έχουμε ετοιμάσει από πριν.
Ψήνουμε το κέικ για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς ή όσο χρειαστεί σύμφωνα με τον φούρνο μας. (κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, τρυπάμε το κέικ και πρέπει να βγει στεγνή)
Αφήνουμε το κέικ 5 λεπτά μέσα στη φόρμα του να ξεκουραστεί και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΖΗΔΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.