Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΤΥΡΙΑ στο ΤΑΨΙ

ΥΛΙΚΑ:

(Μερίδες 6)

Πιπεριές (διάφορες τηγανιτές)

Λάδι (σπορέλαιο ή ανάμεικτο) για να τηγανίσουμε τις πιπεριές.

2 ντομάτες ώριμες.
1 μεγάλο κρεμμύδι

Μαϊντανό 

Αλάτι

Πιπέρι κόκκινο και μαύρο

Κέτσαπ

Κύβο KNOR


200 γρ. μπέικον

200 γρ. ωμοπλάτη ή γαλοπούλα ή ζαμπόν

200 γρ φέτα

200 γρ μειξ τυριών

Τριμμένη φρυγανιά. 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τα σπόρια τους. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.



Στο λάδι που τηγανίσαμε τις πιπεριές φτιάχνουμε την σάλτσα. Καίμε λίγο το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό, ρίχνουμε τον κύβο κνορ, το αλάτι και τα πιπέρια μας. Μαγειρεύουμε την σάλτσα να πιει το ζουμί της και προσθέτουμε την κέτσαπ. Ανακατεύουμε. 








Βάζουμε σ΄ ένα ταψάκι 22Χ30 τις μισές πιπεριές και σκεπάζουμε με τα δύο τρίτα της σάλτσας μας. 
Σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μπέικον και την ωμοπλάτη ή γαλοπούλα ή ζαμπόν. Ψήνουμε να ροδίσουν.








Προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε ν΄αρχίσει να λιώνει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.









Απλώνουμε το μείγμα των αλλαντικών και τις φέτας πάνω από την σάλτσα.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες πιπεριές κι από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα μας. 








Σκορπίζουμε το μείγμα τυριών από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.









Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.








Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε με πασπαλισμένα από ρίγανη φέτα και κομμένη ντομάτα.


Ταψάκι 22Χ30





ΤΙΠΣ. Ετοιμάζετε τις πιπεριές, σάλτσα από την προηγούμενη και φτιάχνετε το φαγητό μετά την δουλειά σας. Είναι έτοιμο μόλις είστε έτοιμες να καθίσετε στο τραπέζι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΖΗΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...