Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

400 γρ ζάχαρη
250 γρ σπορέλαιο
5 αυγά 
120 ml γάλα
300 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
70 γρ κακάο

Για το σιρόπι:

800 γρ ζάχαρη 
720 ml νερό


Για την επικάλυψη:

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml γάλα
1 και μισή κουταλιά σούπας βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι: Ξεκινάμε βράζοντας το σιρόπι. Θέλουμε το σιρόπι μας να είναι ζεστό κι όχι καυτό όταν θα βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο.



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 8 λεφτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.

Παντεσπάνι: Βάζουμε σε ένα σκεύος τα στερεά μας εκτός από την ζάχαρη. Βάζουμε δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και την βανίλια. Καλόν είναι να κοσκινίσουμε το αλεύρι με το κακάο. 

Στο μίξερ μας χτυπάμε την ζάχαρη μέχρι να σπάσει με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πάλι.

Προσθέτουμε τα στερεά μας και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούν. 

Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο (αντί για αλεύρι μπορείτε να βάλετε κακάο) ταψί αδειάζουμε το μείγμα. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μισή ώρα στους 180 βαθμούς ή όσο σας επιτρέπει η κουζίνα σας.

Ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα.

Τρυπάμε το γλυκό μας πολλές φορές στην επιφάνεια και σιροπιάζουμε με μια κουτάλα. Προσέχουμε να πάει το σιρόπι παντού.

Για επικάλυψη: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. 

Σκεπάζουμε με το μείγμα της σοκολάτας το γλυκό μας και το διακοσμούμε όπως μας αρέσει ανάλογα με την περίσταση.






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...