Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

6. ΛΑΓΑΝΑ ΕΥΚΟΛΗ

ΥΛΙΚΑ: 3 λαγάνες

4 φλιτζάνια αλεύρι απλό
2 φλιτζάνια αλεύρι κίτρινο
2+ (όσο πάρει) φλιτζάνια χλιαρό νερό 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού άχνη ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά (1,5 φακελάκια)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Προαιρετικά σουσάμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε την άχνη και κατόπιν λιώνουμε και την μαγιά μας.
Βάζουμε το αλεύρι μας σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το νερό. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας ζυμώνουμε με τα χέρια μας μας ώσπου να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη με λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για τριάντα λεπτά περίπου.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε τρία μέρη.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τΑνάβουμε τον φούρνο στο 50 και στον αέρα και τοποθετούμε μέσα το ταψί μας για 20 λεπτά.α χέρια μας ή τον πλάστη στο σχήμα που θέλουμε.
Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο κομμάτι. Τα τοποθετούμε στο ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με τα δάκτυλα ή με ένα κουτάλι κάνουμε τα βαθουλώματα με τα οποία έχουμε συνηθίσει να στολίζουμε την λαγάνα.
Ανάβουμε τον φούρνο στο 50 και στον αέρα και τοποθετούμε μέσα το ταψί μας για 20 λεπτά.
Βρέχουμε ελαφριά τις λαγάνες μας και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι αν μας αρέσει.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις λαγάνες μας για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο)

Με το υπόλοιπο ζυμάρι κάντε το ίδιο ή αν θεωρείται ότι είναι αρκετές οι δύο λαγάνες φτιάξτε σταφιδόψωμα...
Χωρίζεται το ζυμάρι στα δύο. Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγετε ένα φύλο. Πασπαλίζεται με σταφίδες και τυλίγεται σε ρολό.
Κόβεται το ρολό σε 8 κομμάτια και τα πατάτε στις παλάμες σας δυνατά να γίνουν κάπως πλατιά.
Κάνετε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι το ζυμάρι. 
Αραδιάζεται σε ταψάκι όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Ανάβουμε τον φούρνο στο 50 και στον αέρα και τοποθετούμε μέσα το ταψί μας για 20 λεπτά.
Αυξάνουμε την θερμοκρασία και τα ψήνουμε περίπου όσο και τις λαγάνες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...