Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

1. ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


ΣΙΡΟΠΙ:

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Το φύλλο το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170 λιγότερο από 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεστό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...