Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

1. ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΟΥΦΛΕ

ΥΛΙΚΑ: 

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
300 γρ τυρί φέτα
300 γρ μπέικον
3 αυγά
1 λίτρο γάλα
500 ml νερό
2 κουταλιές βούτυρο τύπου βιτάμ
150 τριμμένο κασέρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τα μακαρόνια άβραστα. Τα κόβουμε απλά σε πιο μικρά κομμάτια. Θρυμματίζουμε το τυρί φέτα και το προσθέτουμε.
Σε μικρό τηγάνι ψήνουμε για λίγο το μπέικον για να βγάλει το άρωμά του. Το προσθέτουμε στα άβραστα μακαρόνια μας.
Ανακατεύουμε τα τρία υλικά και προσπαθούμε να πάνε σ΄όλο το ταψί μας.
Χτυπάμε τ΄αυγά ελαφριά και προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα μ΄ένα κουτάλι στο ταψί μας να πάει παντού.
Περιχύνουμε τα πάντα με το γάλα μας και το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει στο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
Ψήνουμε το φαγητό μας 1 ώρα στον φούρνο (με αέρα) και στους 180 βαθμούς. Είναι μόνο ενδεικτικό αυτό και ίσως ο δικός σας φούρνος να είναι διαφορετικός. Νομίζω ότι θα σας πάρει την ίδια ώρα αν το ψήσετε σε φούρνο με αντιστάσεις απλά επιλέξτε την ένδειξη των 200 βαθμών.
Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα να "τραβήξει".
Σερβίρουμε το φαγητό με πράσινη σαλάτα και τυριά.
Ιδανικό και γρήγορο φαγητό αν περιμένετε κόσμο και σκοπεύετε να σερβίρετε μπύρα μαζί. Προσθέστε απλά περισσότερο μαύρο πιπέρι.

Καλή σας Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...