Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

5. ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ:

500g αλεύρι για πίτσα (ή μισό 00/μαλακό και μισό σκληρό αλεύρι)
10g προζύμι
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
320ml χλιαρό νερό
1 κουτάλι της σούπας αλάτι
Λίγο σιμιγδάλι
Ελαιόλαδο
Υλικά που αγαπάτε για να την «στολίσετε»

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώστε μαζί το προζύμι και τη ζάχαρη μέσα στο νερό και αφήστε τα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να προκύψει μία μαλακή ζύμη. Προσθέστε μετά και το αλάτι και ζυμώστε για ακόμα δέκα λεπτά. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο, ελαφρά λαδωμένο μπολ κι αφήστε την σε ένα σχετικά ζεστό μέρος, για περίπου 4 ώρες να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρά. Χωρίστε τη ζύμη σε κομματάκια και πλάστε την σε μπάλες με το χέρι σας. Βάλτε τις σε λαδωμένο ταψί και αφήστε τις κάπου δροσερά μέχρι την ώρα του μαγειρέματος.
Ανάψτε το φούρνο στο «φουλ» και βάλτε το ειδικό πιατάκι ή ένα βαρύ ταψί φούρνου να πυρώσει. Αφήστε το να ζεσταθεί για περίπου μία ώρα.
Πασπαλίστε με αλεύρι ένα σημείο στο τραπέζι σας ή σε μεγάλη λεία επιφάνεια για να μην σας κολλήσει η ζύμη και ακουμπήστε εκεί μία μία μπάλα. Απλώστε την με το χέρι σας και αφαιρέστε τον αέρα με τις άκρες των δαχτύλων σας. Ανοίξτε τη μέχρι να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται, με λίγο μεγαλύτερο πάχος στα άκρα.
Προσθέστε λίγο σιμιγδάλι από πάνω και τα υλικά σας μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, αποθέστε το δημιούργημά σας με προσοχή επάνω στη ζεστή επιφάνεια, η οποία αναμένει μέσα στο φούρνο και ψήστε μέχρι η ζύμη να γίνει «χρυσή» και τραγανή. Καταναλώστε άμεσα για να μην κρυώσει και πανιάσει.
Είναι σημαντικό να είναι καυτό το ταψί σας. 

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...