Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

3. ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ


ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά αλεύρι
2 ποτήρια λάδι ελιάς
2 ποτήρια νερό
80 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλιά κανέλα κοπανισμένη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα ποτήρι τη μαγιά και γεμίζουμε με νερό. Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι και
το λάδι και προσθέτουμε την κανέλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Παίρνουμε τη μαγιά αφού την
ανακατέψουμε στο ποτήρι με το νερό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ολοκληρώνουμε με τα 2
ποτήρια νερό. Ζυμώνουμε.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη με μια πετσέτα, μέχρι να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε το φούρνο
στους 250 βαθμούς. Ζυμώνουμε ξανά και φτιάχνουμε τη ζύμη σε «φρατζόλες». Κόβουμε με
μαχαίρι σε παξιμάδια.
Σκεπάζουμε το ταψί που έχουμε βάλει τα παξιμάδια για λίγο και μετά βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για μία ώρα. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα
ξεκολλάμε ένα – ένα με προσοχή.
Τα βάζουμε μαζεμένα πάλι σε ένα ταψί και τοποθετούμε στο φούρνο για μίσή ώρα με ένα
τέταρτο στους 150 βαθμούς. Σβήνουμε το φούρνο χωρίς να τα βγάλουμε για να
φρυγανιστούν.
Καλή Επιτυχία!
ΖΗΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...