Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

2. ΡΑΚΟΜΕΛΟ

ΥΛΙΚΑ:
1000 ml (1 λίτρο) τσικουδιά ή τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο (ρακί)

35 γραμ. μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα) (5 καλές κουταλιές σούπας)

2 ξυλάκια κανέλας

3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την τσικουδιά ή το τσίπουρο με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

Μπορείτε να βάλετε κι άλλα μυρωδικά όπως πορτοκαλόφλουδα, ή μοσκοκάρυδο, ή κύμινο, κ.λ.π.

Και μην ξεχνάτε, το ρακόμελο πίνεται ζεστό!

Σημείωση:
Προσοχή, μην το βράσετε σε φωτιά, μόνο σε μάτι κουζίνας, διότι είναι επικίνδυνο να πάρει φωτιά λόγο του οινοπνεύματος, και να καείτε.


Ιδανικό για κρυολόγημα:
Το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, βράστε σε χαμηλή φωτιά για μισό λεπτό,  μισό ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο, με 2 γαρυφαλλάκια, ένα κομματάκι ξύλο κανέλας, και μισό κουταλάκι μέλι. Σουρώστε το και πιείτε το αρκετά ζεστό με την μια. Το πρωί δεν θα ξέρετε τίποτα!!! Επαναλάβετε αν θέλετε πάλι.

Στην Υγεία Σας!
ΖΗΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...