Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

1. ΑΡΩΜΑΤΚΟ ΚΡΑΣΙ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΡΑΚΙ, ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ...

ΥΛΙΚΑ:

1 λίτρο κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο (ή τα περισσεύματα από διάφορα κρασιά αν δεν θέλουμε να τα πετάξουμε

3-4 ξυλάκια κανέλα

1 φλούδα από ένα πορτοκάλι

4 κουταλιές ζάχαρη (για καλύτερα αποτελέσματα μέλι, ακόμη και γευστικά)

ελάχιστο μπαχάρι

4-5 καρφάκια γαρίφαλο

2-3 κουταλιές κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε με μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

Μόλις πάρουν βράση και ενσωματωθούν ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε τα υλικά να τραβήξουν για λίγα λεπτά μετά το σβήσιμο της φωτιάς, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε, όσο είναι ακόμα ζεστό.

Στην Υγεία σας!ΖΗΔΡΑ

Αυτή η ιδέα είναι πολύ δημοφιλής στις βόρειες χώρες, με τους βαρείς χειμώνες, αλλά αρέσει και σε μας, τις κρύες βραδιές του χειμώνα, με φίλους, δίπλα στο τζάκι, γιατί είναι ένα πολύ γλυκό, αρωματικό, θερμαντικό και … μεθυστικό ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...