Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

1. ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ


ΥΛΙΚΑ:

6 κούπες τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
6 κούπες σπόρια από ρόδι
5 κούπες ζάχαρη
3 ξυλάκια κανέλας
5 καρφάκια γαρίφαλο





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τσίπουρο, το ρόδι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το ποτό 24 ώρες.
Μετά από 24 ώρες προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα για άλλες 24 ώρες.
Σουρώνουμε για να απομακρύνουμε τους σπόρους από το ρόδι.
Φιλτράρουμε το ποτό μας σε φίλτρα καφέ αρκετές φορές και τοποθετούμε σε μπουκάλια.

Μια άλλη εξ ίσου καλή συνταγή:



ΥΛΙΚΑ:

3 κούπες καθαρισμένο ρόδι (αρκετά ώριμα)
1 κούπα κονιάκ 5*
2 κούπες καθαρό τσίπουρο (χωρίς πρόσθετα)
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
3 καρφάκια γαρύφαλλο
3 αστεροειδείς γλυκάνισο
ένα βάζο μεγάλο, ή γυάλα, με μεγάλο στόμιο, και να κλείνει ερμητικά
1 μπουκάλα 0,75 λίτρου με καπάκι να κλείνει καλά, (αποστειρωμένη)

Εκτέλεση:

Στο βάζο ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Τον κλείνετε καλά, και τον βάζετε στο ψυγείο για 20-25 μέρες, κουνώντας τον καθημερινά λίγο, για να ανακατεύονται τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώστε το σε διπλό τουλπάνι, μέσα σε μία καθαρή και αποστειρωμένη γυάλινη κανάτα, πιέζοντας ελαφρά το τουλπάνι, ώστε να στύβονται και να λιώνουν κάπως τα σποράκια. Αφήστε το σκεπασμένο σε ησυχία, να κατακάτσει για 2 ώρες. Βάζετε ένα χωνί στην αποστειρωμένη μπουκάλα, και μέσα στο χωνί ένα φίλτρο του καφέ. Σουρώνετε το λικέρ, περνώντας το από το φίλτρο, (χωρίς να το κουνήσετε και να ανακατευθεί ότι έχει κατακάτσει) το κλείνετε, και το φυλάτε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Κρατάει πάνω από 1 χρόνο κάτω από σωστές συνθήκες αποθήκευσης.

Tips: 

Εάν επιθυμείτε πιο έντονο κόκκινο χρώμα, ρίξτε μέσα μία-δύο σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

Αποστείρωση: 

Πλένετε καλά το σκεύος, το ξεπλένετε με αύθονο νερό, και το στραγγίζετε. Ανάβετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς, και τοποθετήτε το σκεύος πάνω στη σχάρα. Αποστειρώνετε για 15 λεπτά. Το αφαιρείτε από τον φούρνο, και το αφήνετε να κρυώσει.

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...